Skip to main content
COMUNICAT DE PRESĂ

Liceenii Anti-bullying: intervenție civică prin teatru

Proiectul „Liceenii Anti-bullying: intervenție civică prin teatru” își propune să contribuie la conștientizarea și combaterea fenomenului de bullying în liceele din București, prin intermediul unei stagiuni de teatru forum, urmate de proiecțiile video a două filme scurte realizate prin aceeași metodă, toate având ca subiect bullying-ul din școli.

Spectacolele și filmele scurte, bazate pe poveștile de bullying ale elevilor din distribuție, au fost produse în 2022, în urma unor ateliere coordonate de actorii Mădălina Brândușe și Andrei Șerban, la care au participat elevi de la Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, județul Ilfov și de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, acestea fiind montate și în format video, pentru a putea ajunge la un public cât mai numeros.

Stagiunea se va desfășura în perioada 26 septembrie - 3 noiembrie 2022, și va cuprinde în total 6 reprezentații cu cele 2 spectacole, 6 proiecții de film, 6 discuții cu liceenii și 2 ateliere cu profesorii tuturor liceelor partenere.

Calendarul spectacolelor

  • 26 septembrie, ora 16:00 – Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță
  • 27 Septembrie, ora 16:00 – Liceul Teoretic Jean Monnet
  • 31 Octombrie, ora 16:00 – Colegiul Național Elena Cuza
  • 1 Noiembrie, ora 16:00 – Colegiul Tehic Dinicu Golescu
  • 2 Noiembrie, ora 16:00 – Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei
  • 3 Noiembrie, ora 13:30 – Colegiul Tehnnic Mecanic Grivița

Toate spectacolele sunt urmate de o proiecție a unui video antibullying și discuție cu publicul. 

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.